Oh Elaun Oktober

{336x280}



Bulan Oktober dah lama berlalu, bulan November pun kat penghujung bulan tapi elaun aka gaji bulan Oktober still on hold and dalam proses. Memandangkan situation camtu aku refer balik kepada si peminjam duit aku aka kengkawan, yang first nie.. time line die hutang dah dekat 6 bulan. Bukan main susah lagi nak mintak hutang, aku bukan nak pinjam, aku nak hutang di bayar balik.. huhu dari sabar terus jadi marah. Time ada duit tak ingat nak bayar..bila susah cari membe la.. nie laa adat manusia.. ingat bila susah.. bila senang lupa dunia dan orang. Alasan beri macam-macam, sorry memanjang ...hampeh..

Liar Don`t Speak, It`s Show

Yang sorang lagi aduh bukan main susah nak angkat call.. mesej tak terbalas.. even kat Facebook dah sent pm. Takkan nak wat notification kat wall.. kang lain cerita.. aku penat gila benda-benda macam ini, harap dorang terbuka hati dorang.. aku bukan jutawan yang bercop duit... aku just orang biasa yang hulurkan sedikit bantuan untuk ringankan beban, aku faham situasi korang, tapi jangan explotasikan keperihatinan ini. Time aku perlukan fulus arhh aku terdrag dengan benda remeh temeh ini. Ini lah kalo kita pemurah sangat.. certain membe aku ade sound pasal benda ini, tapi aku still ignore. Bagi aku ada yang betul-betul jujur dan tepati janji, itu yang buat aku tak berapa kisah. Rasa happy dapat membantu meraka ini. Well not everyone jujur pada kita kan ?!

p/s : ada beberapa perkara telah merubah persepsi aku terhadap kengkawan, well its life.. and it happen live. 

2 Responses to "Oh Elaun Oktober"

Imran said...

tulah. memang letih nak pungut hutang2 dari member ni. penah alami. kita pulak yg naik malu.

farhan yusof said...

huhu kita duk malu mintak,terbalik pulak,tapi dorang?hmmm trus sabar ja la kan