Menjadi Sebahagian Warga IPTV UniFi

{336x280}



Awal bulan Julai officially start bertugas di TM Cyberjaya bahagian Broadcast IPTV UniFi. Well finally, i`m back at Putrajaya, lame jugak tak datang kat sini. Kali ini stay kat presint 5 dekat kawasan PICC Putrajaya, around 10 minit ke tempat keje.. kalau REMP cepat lah ;p. Dulu stay kat presint 9 (cepat sikit kot kalau dari sini..hmmm) balik keje dulu pun boleh lepak and borak dengan member-member, tengok bola kat mapuley,tapi sekarang tak dapat dah.. keje pon shift.. ada pagi dan malam... aiyaaa... lebam-lebam mate (hehehe kejutan cahaya tv).. Ni waktu keje nye:


Day Shift
8.00 a.m - 8.00 p.m
cuti 2 hari


Night Shift
8.00 p.m - 8.00 a.m
cuti 2 hari 

and plus cuti 1 hari annual tiap bulan

Dikala pagi.. shift macam Clark Kent, malam lak shift aka Batman... shift.. shift jugak.. bahagian broadcast memang totally new... dah jadi orang tv (IPTV UniFi).. hope dapat gain knowladge and adapt working enviroment baru ini.. ermm member-member baru ok.. sporting tapi kat sane, kerja kene lebih alert and fokus.. nak jaga customer punya IPTV channel. Nanti ade mase dapat update lah blog nie, anyway tq buat readers yang sudi follow and visitor yang singgah.. Have a nice day. Enjoy this Unifi promo.

Credit: Telekom Malaysia (TMUniFi)



p/s : unifi memang mantap and my time tidur yang sudah berubah mantap-mantap..hehehe(sambil mengosok mata yang lebam sudah ;p)..

2 Responses to "Menjadi Sebahagian Warga IPTV UniFi"

beruang gebu said...

asalam paan.
tolong smpaikan kat krew2 TMunifi, terima kaseh susah wujudkan benda alah cmnie dan selamat berpuasa, ;)

Farhan Yusof said...

wsalam,
hehe dorg mmng kaki HyppTV...tq singgah blog n selamat berpuasa..